dinsdag 14 februari 2012

Kalkoengebraad met mosterd

Een lekker, hartverwarmend recept voor 's winters.

Eens het gebraad gebruind kan je het rustig laten verder sudderen.

Voorbereiding:
5 min.

Baktijd:
30 min.

Ingrediënten:
  • 1 kalkoengebraad
  • 200 ml room
  • peper & zout
  • mosterd
  • tijm
  • rozemarijn
  • boter
Bereiding:
  1. smeer het kalkoengebraad in met mosterd
  2. kruid met peper en zout
Braden:
  1. laat boter smelten in een braadpan
  2. laat het gebraad aan alle kanten bruinen
  3. voeg tijm en rozemarijn toe
  4. verminder het vuur en laat verder sudderen
  5. wanneer het gebraad gebakken is, blus je de braadpan met water
  6. voeg de room toe en kruid met peper, zout, tijm en rozemarijn
  7. snij het kalkoengebraad in sneetjes en serveer met de saus


Ook lekker: